2008. február 21., csütörtök

Feketesapkás a családban

Ide is várjuk a kérdéseket, de a saját tapasztalatainkat is megosszuk Veletek.

2008.04.29.

Ezt a levelet egy friss, ropogós feketesapis gazda ismerősömtől kaptam, 4 gyermeke mellé választotta ötödiknek a kismadarat:

Szervusztok!

Hát elmondhatatlanul nagy öröm ez a kis lény!

Télleg olyan, mint az ötödik gyerek a családban, de anélkül, hogy pelenkázni, szoptatni, nevelni kellene!
Egyszerűen jelzi, hogy mikor mit szeretne. Ha ki akar jönni a kalitból, felmászik a tetejére, sikolt egyet, s elkezdi rázni a rácsot. Amikor kiengedem, alig lehet levakarni valamelyikünk válláról, fejéről, kezéről. Már megtanulta, hogy a ruhát nem szabad rágcsálni, de a hajunkat, egyes karkötőket, meg esetleg a jegygyűrűt viszont igen. Ha megéhezik, visszaröpül a kalitja oldalára, s a retesszel bajlódik, amivel a kajás táljait be lehet csukni a kalitba, s ki kell neki nyitni. Akkor rátrónol a szélére, s eszik amíg jól nem lakik, majd pottyant egyet, s jön vissza játszani. A hétvégén elaludtam délután, s másfél órán keresztül rajtam csücsült csöndben, nyugodtan, míg fel nem ébredtem, akkor rögtön játszani kezdett velem. Ha közösen étkezünk az asztalnál, még vannak gondok vele, ugyanis minden kaját meg szeretne kóstolni, ami nem lenne baj, csak hát azt mégsem hagyjuk, hogy ráugorjon az ételre. Ezt egyelőre nehezen érti meg, de biztos vagyok benne, hogy menni fog előbb-utóbb. Egyik vacsoránál örömmel vettük tudomásul, hogy a tejet nagyon szereti. Főleg az én bögrémből! :) Ezzel az állati fehérje-szükséglet kielégítése megoldottnak tűnik, mert mi tagadás, a lisztkukacok, giliszták szeletelgetéséhez nincs nagy kedvem. A retek is kedvenc, viszont a hagymát útálja! :-) Érdekes, azt hittem, a banán lesz a fő gyümölcs, de az almáért rajong, ami már csak abból a szempontból is, hogy hazai gyümölcs, nagy dolog, mert így nem növeli az ökológiai lábnyomunkat, s a pénztárcánkat is kíméli. A zöldségek között még nem találtuk meg az igazit. Este, ha már elfáradt, felmegy a kalitja tetejére, s "megkér", hogy csukjam be. 5 perc múlva már alszik is. Egyszerűen elképesztő...



Köszönjük, hogy hozzájárult a levele publikussá tételéhez. Nagy öröm volt olvasni a sorait, bár a tej helyett inkább a sajtot, túrót, kefirt, joghurtot és a csirkemellet ajánlottuk a kis gazfickó étrendjébe!!!!:-)

Nincsenek megjegyzések: